Reko Türkiz ásvány elefánt

3 500 Ft

Méretek: Min. 4 × 1.8 × 2.8 cm
Ásvány: Rekonstruált Türkiz
Súly: 28 g
A színárnyalat eltérhet a bemutatott darabtól!

Elfogyott

SKU 0515 Kategória: ,

Leírás

Elefánt:
Az elefánt szerencsehozó állat. Mint szimbólum, Buddhához és az indiai Ganesha (Ganésa) istenséghez kapcsolódik.
Az elefántnak mint szimbólumnak számtalan jelentése van. Legjellemzőbb, hogy a siker, az erő, a bölcsesség, a függetlenség, a hatalom, a termékenység, a jámborság, a higgadtság és a hosszú élet jelzőket társítják hozzá. E tulajdonságok nem csak az elefántnak, hanem a kiváló embereknek is vonásai. Ezért nem véletlen, hogy, akik szeretik az elefántokat, vagy birtokolnak elefánt szobrot, motívumot, magukra ismerhetnek az elefánthoz csatolt jelzők hallatán.
Hajdanán Ázsiábán csak a királyok tarthattak elefántot, ezáltal ezekben a régiókban az uralkodói hatalom jelképévé is vált.
Továbbá az indiai kozmológiában is fellelhető szimbólum, ahol nyolc elefánt őrzi a világmindenséget: az égtájakon, illetve a hátukon tartják a Földet.
A felfelé mutató ormány erőteljesebb energiákat vonz, elsősorban a karrier és a szerencse bevonzásához előnyös.
A lefelé mutató ormány pedig nyugodtabb elefántot szimbolizál, az elefánt erejét és az akadályok legyőzését jelképezi.

Rekonstruált Türkiz:
Az ásvány réztartalmú alumínium foszfát, amely kristályrácsában némi vizet is tartalmaz. A tartósan fénynek kitett darabok fakulhatnak. A türkiz a legrégebben használt ásvány ékszerek készítéséhez. Említésre méltóak az észak-amerikai indiánok ezüsttel kombinált ékszerei, valamint az azték és maják által alkotott kézműves alkotások. Az egyiptomiak nagyon sokat használták ezt a féldrágakövet, ugyanis az élet kövének tekintették. A fáraóknak készítettek belőle ékszereket. Tibetben fizetőeszközként használták, az arannyal megegyező értéke volt. Keleten a boldogság köveként tartották számon. Hosszabb ideig való testkontaktus esetén megváltozhat a színe vagy a fénye mivel az emberi test által kibocsátott anyagokat magába szívja, de alkohollal könnyen tisztítható.
Gyógyhatásai
Veszély és kockázat ellen véd, elősegíti a gyógyulást. Kedélyjavító hatása van, segítségével leküzdhetjük a depressziót és a félelmeket. Megóv a negatív energiáktól, helyreállítja a lelki harmóniát, önbizalmat ad. Sokrétegű gyógyhatással rendelkezik: segít a torokgyulladásnál, jó hatással van a gyomorra. Jó hatással van az ízületekre, az izmokra, izomláz ellen is hatásos. Segíti a szervezet méregtelenítését, jó hatással van a vesékre.
„A kéz, amely türkizt visel, sohasem lesz szegény.” – tartja a régi közmondás.
Mit jelent a rekonstruált türkiz?
A rekonstruált türkizt más néven újraépített, újraképzett türkiz. Abban az esetben amikor a nyersanyag túl puha, laza szerkezetű ahhoz, hogy megmunkálják, műgyantát sajtolnak bele, amitől megkeményedik és színe elmélyül. A tömbökbe sajtolt darabokat miután megkeményednek feldarabolják. Az így kezelt türkizek kevésbé érzékenyek a környezeti hatásokra, színük rendszerint nem váltózik, csak abban az esetben ha festett gyantát használnak.

Csillagjegy:Halak, Nyilas, Oroszlán

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com