Akció!

Reko Türkiz karkötő

1 250 Ft

A karkötőt kétsoros gumira fűztük.

Ásványok mérete:8mm.

Ásványok fajtái:Rekonstruált türkiz.

SKU 097 Kategória: , , ,

Leírás

Rekonstruált Türkiz:
Az ásvány réztartalmú alumínium foszfát, amely kristályrácsában némi vizet is tartalmaz. A tartósan fénynek kitett darabok fakulhatnak. A türkiz a legrégebben használt ásvány ékszerek készítéséhez. Említésre méltóak az észak-amerikai indiánok ezüsttel kombinált ékszerei, valamint az azték és maják által alkotott kézműves alkotások. Az egyiptomiak nagyon sokat használták ezt a féldrágakövet, ugyanis az élet kövének tekintették. A fáraóknak készítettek belőle ékszereket. Tibetben fizetőeszközként használták, az arannyal megegyező értéke volt. Keleten a boldogság köveként tartották számon. Hosszabb ideig való testkontaktus esetén megváltozhat a színe vagy a fénye mivel az emberi test által kibocsátott anyagokat magába szívja, de alkohollal könnyen tisztítható.
Gyógyhatásai
Veszély és kockázat ellen véd, elősegíti a gyógyulást. Kedélyjavító hatása van, segítségével leküzdhetjük a depressziót és a félelmeket. Megóv a negatív energiáktól, helyreállítja a lelki harmóniát, önbizalmat ad. Sokrétegű gyógyhatással rendelkezik: segít a torokgyulladásnál, jó hatással van a gyomorra. Jó hatással van az ízületekre, az izmokra, izomláz ellen is hatásos. Segíti a szervezet méregtelenítését, jó hatással van a vesékre.

„A kéz, amely türkizt visel, sohasem lesz szegény.” – tartja a régi közmondás.

Mit jelent a rekonstruált türkiz?
A rekonstruált türkizt más néven újraépített, újraképzett türkiz. Abban az esetben amikor a nyersanyag túl puha, laza szerkezetű ahhoz, hogy megmunkálják, műgyantát sajtolnak bele, amitől megkeményedik és színe elmélyül. A tömbökbe sajtolt darabokat miután megkeményednek feldarabolják. Az így kezelt türkizek kevésbé érzékenyek a környezeti hatásokra, színük rendszerint nem váltózik, csak abban az esetben ha festett gyantát használnak.

Csillagjegy:Halak, Nyilas, Oroszlán

Brand

Ásványbirodalom

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com